Οι υδρορροές αλουμινίου ΥδροCanal είναι από πρωτογενές κράμα αλουμινίου, ηλεκτροστατικά βαμμένες και παράγονται επιτόπου στο έργο ανεξάρτητα από το μήκος της στέγης γεγονός το οποίο δίνει ασύγκριτα μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες από τις πλαστικές υδρορροές. Οι πλαστικές υδρορροές πολυμερίζονται με την εναλλαγή ζέστης-κρύου και είναι βαμμένες με σπρέι ή πλαστικά χρώματα τα οποία ξεφλουδίζουν καθώς επίσης είναι σε τεμάχια των 3 ή 4 μέτρων.

Η ύπαρξη συστήματος υδρορροών είναι απαραίτητη για πολλούς και διάφορους λόγους. Η προστασία από την ορμή της βροχής από τη στέγη, η ανεπιθύμητη υγρασία που προκαλεί φθορές στο χρώμα του τοίχου, η ανάγκη να οδηγούνται τα νερά της βροχής σε συγκεκριμένα σημεία και η δυνατότητα αποθήκευσής τους είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που καθιστού την ύπαρξη συστήματος υδρορροών απαραίτητο σε ένα κτίριο.

Όχι, η τοποθέτηση των υδρορροών μπορεί να γίνει πριν μπουν τα κεραμίδια και εφόσον υπάρχουν τα καδρόνια από τα οποία γίνεται και η στήριξή τους.

Η ιδανική προεξοχή είναι στα 4-5εκ από το στηθαίο. Βέβαια, σε περιπτώσεις που το κεραμίδι προεξέχει περισσότερο υπάρχουν και τα αντίστοιχα στηρίγματα όπου μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά.

Το σύστημα υδρορροών της ΥδροCanal τοποθετείται σε:

  • Νέα & υφιστάμενα κτίρια
  • Αντικατάσταση παλιών ή μη λειτουργικών υδρορροών.
  • Βιομηχανικά κτίρια
  • Δημόσια κτίρια

Δεν χρειάζεται να γίνει μελέτη από μηχανικό για την τοποθέτηση υδρορροών καθώς δεν επιβαρύνουν την σκεπή. Σε περίπτωση δημιουργίας κρυφού συστήματος υδρορροών γένεται μια «μελέτη» για τα κατακόρυφα στοιχεία που βοηθούν στην αποσυμφόρηση της κρυφολουκιάς

Το σύστημα υδρορροών ΥδροCanal δε θέλει καμία απολύτως συντήρηση. Το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται είναι πρωτογενές κράμα αλουμινίου ηλεκτροστατικά βαμμένο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπόκειται σε καμία φθορά σε βάθος χρόνου είτε ως υλικό είτε ως χρώμα. Ο χαλκός από την άλλη έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (μη ξεχνάμε τα χάλκινα αντικείμενα των αρχαιολογικών ανασκαφών) αλλά υπόκειται σε ωρίμανση που φαίνεται στην όψη του καθώς αρχίζει να οξειδώνεται αποκτώντας το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του. Ωστόσο είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι το σύστημα υδρορροών θα πρέπει να είναι προστατευμένο από την είσοδο ξένων σωμάτων, όπως φύλλα ή πουλιά, ώστε να μη χρειάζεται να γίνεται ο ετήσιο έλεγχος και καθαρισμός του. Η προστασία του συστήματος των υδρορροών επιτυγχάνεται με μια ακόμα πρωτοπορία της ΥδροCanal, την κατοχυρωμένη πατέντα «Χτένι».

Το σύστημα υδρορροών ΥδροCanal μπορεί να τοποθετηθεί σε:

  • Ταράτσες
  • Πάνελ
  • Όλους τους τύπους κεραμιδιών (και σε ασφαλτικά κεραμίδια)
  • Βιομηχανικά κτίρια